Leer bij over duurzaam bouwen en renoveren in Brussel

Leefmilieu Brussel biedt jou een ruim aanbod opleidingen en seminaries waarin je kennis en vaardigheden verwerft en specialisten uit de sector ontmoet.

Leefmilieu Brussel biedt jou een ruim aanbod opleidingen en seminaries waarin je kennis en vaardigheden verwerft en specialisten uit de sector ontmoet.

Verwerf vaardigheden en kennis voor de toekomst. Volg een opleiding duurzaam bouwen

Als (toekomstige) bouwprofessionals in het Brussels Gewest krijg je een ruim keuzemenu met opleidingen en seminaries over duurzaam bouwen voorgeschoteld. Dit programma, opgesteld door Leefmilieu Brussel, is een prima gelegenheid om je bij te scholen en te netwerken in eigen stad. Schrijf je nu in!

3 redenen om je bij te scholen

  1. Laat je inspireren door de Brusselse expertise: elke sessie wordt gegeven door specialisten in bouw en renovatie. Echte experts inzake de Brusselse realiteit.
  2.  

  3. Ervaar het terrein: de beste manier om te begrijpen wat er wordt gezegd. Je bezoekt bestaande projecten in Brussel, geselecteerd op maat en gelinkt aan het specifieke thema.
  4.  

  5. Netwerk: ontmoet andere professionals in de sector om de praktijk te bespreken, je mening te geven, ervaringen te delen en zo meer.

Opleiding of seminarie?

De keuze is aan jou:

  • Opleiding. Waarom? Om te bewijzen dat je nieuwe vaardigheden verworven hebt. Aan het eind van een cyclus van een tot vier dagen krijg je een deelnameattest of bekwaamheidscertificaat.

 

  • Seminarie. Waarom? Om bij te leren, informatie te verkrijgen en van gedachten te wisselen met andere mensen uit de sector gedurende een halve of een hele dag.

Kies uit de vele thema’s

Energie en bouwen, stadslandbouw, houtbouw, omkeerbaar ontwerpen, optimalisatie van de materiaalstromen, warmtepomptoepassingen … Zal je kunnen kiezen uit al die brandend actuele onderwerpen?

BB_6392_becircular

Draag jouw steentje bij aan RENOLUTION

Ken je Renolution? Het is de strategie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor de renovatie van zijn gebouwen. Het doel? Het gemiddeld energieverbruik van Brusselse woningen tegen 2050 met een derde verminderen. Ambitieus! Om de doelstelling te behalen, doet deze brede strategie, gecoördineerd door Leefmilieu Brussel, een beroep op een groot aantal partners uit de bouwsector en daarbuiten. Ook jij kan meedoen aan deze uitdaging en het duurzaam Brussel van morgen mee vorm geven, door praktijkkennis op te doen en bij te leren over de bouwtechnieken van de toekomst.

  • In samenwerking met